Rozdíly v rámci tříd značek pneumatik

Pokud vybíráte novou sadu pneumatik, můžete se řídit podle několika parametrů. Mezi ty nejčastěji porovnávané patří brzdná dráha, hlučnost, valivý odpor a také cena. Jednotlivé pneumatiky pak na základě výsledků, kterých dosahují rozdělit do tří tříd.

Rozdíly v rámci tříd značek pneumatik

Prémiové pneumatiky

Prémiové značky pneumatik se vyznačují hlavně skvělými technologiemi. Ty pak zaručují bezpečnou a pohodlnou jízdu díky krátké brzdné dráze a dobré přilnavosti k vozovce. Tyto vlastnosti oceníte hlavně v situacích, kdy budete muset rychle zareagovat. Bonusem je pak i nízká hlučnost a malý valivý odpor.

Mezi prémiovými značkami najdete například produkty značek Continental, Goodyear, Michelin nebo Pirelli.

Střední třída pneumatik

Modely pneu, které spadají do této kategorie, jsou často nedoceňované. Z velké části jsou totiž vyráběny prémiovými výrobci ze stejných směsí a pomocí stejných technologií jako vyšší třída. Částka, kterou za ně dáte, je ale příznivější. My vám tyto pneumatiky nabízíme s dopravou zdarma, můžete se tak dostat na opravdu dostupnou cenovou hladinu.

Střední třídu pneu produkují například značky Fulda, Hankook, Kumho nebo Uniroyal.

Budgetové pneumatiky

Ekonomická třída pneumatik nabízí dobrý poměr cena/výkon. Nicméně je třeba počítat s tím, že jsou vyráběné pomocí starších a překonaných technologií. Zároveň je kvalita směsi horší než u vyšších tříd. V případě, že jezdíte spíše výjimečně a “na spotřebu”, můžou pro vás tyto produkty představovat ideální řešení. Nicméně je třeba počítat s vyšší hlučností, delší brzdnou dráhou a větším valivým odporem.

Bugdetové pneu najdete pod značkami Fortune, Kingstar, Matador nebo Sava.