Nejlepší celoroční pneumatiky

Celoroční pneumatiky jsou velmi diskutované téma v posledních letech. V tomto článku se podíváme na nejlepší celoroční pneumatiky na trhu, které splňují všechny požadavky na bezpečnost, výkon i pohodlí.

Nejlepší celoroční pneumatiky 

Výběr správných pneumatik pro své vozidlo je klíčový pro bezpečnost na silnici a pohodlí při jízdě. Zvláště pokud žijete v oblasti s mírným klimatem a nechcete měnit pneumatiky každou sezónu, celoroční pneumatiky mohou být skvělou volbou. Tyto pneumatiky nabízejí vyšší pohodlí a jízdní vlastnosti než běžné zimní pneumatiky, zatímco zároveň poskytují lepší výkon na sněhu a ledu než letní pneumatiky.

Levné celoroční pneumatiky nemusí znamenat maximální bezpečnost

I když mnoho obchodníků nabízí levné celoroční pneumatiky a zdůrazňuje, že odpadá potřeba měnit pneumatiky, měli byste být opatrní. Neměli byste se nechat lákat na levné celoroční pneumatiky, protože vám nemusí nabídnout to, co od nich očekáváte. Celoroční pneumatiky se hodí do mírného počasí. Žádné vrcholové výsledky při vjezdu do zasněžených Alp nečekejte. S celoročkama se tam už ale vlastně ani nedostanete (Alpský symbol - do hor jedině s vločkou!).

Je vhodnější investovat do kvalitních pneumatik od ověřeného výrobce. I když je pravda, že s celoročními pneumatikami odpadá potřeba přezouvání, ušetříte tím jen asi tři hodiny ročně, a navíc je nutné pravidelně navštěvovat pneuservis minimálně jednou ročně pro kontrolu geometrie kol, funkčnosti tlumičů a převážení kol. Proto je lepší investovat do kvalitních pneumatik, které nabízejí ověření výrobci, a tím zajistit bezpečnost a spolehlivost vašeho vozidla

Jaké jsou nejlepší celoroční pneumatiky

Jednou z velmi dobrých voleb mohou být pláště Michelin CrossClimate+. Tyto pneumatiky jsou na úrovni lepších letních plášťů a na mokré vozovce se chovají skvěle a brzdí v dešti excelentně. Všechna "letní" pozitiva jsou ale vykoupena horší ovladatelností na sněhu, kde často může dojít k proklouznutí. Tyto pneumatiky jsou vhodné pro ty, kteří primárně jezdí v létě a přes zimu vyjíždějí jen zřídka. V takovém případě mohou poskytnout dobrou službu.

Pro častější jízdu v zimě pro vás mohou být vhodnější celoroční pneumatiky Fulda MultiControl. Ty zvládají především podmínky zimní, kde vynikají skvělou trakcí, výkonem a brzděním.

Vyvážené vlastnosti v létě i v zimě nabízí pneumatiky Continental AllSeasonContact. Tyhle pláště nepřekvapí nic a jako bonus mají nízký valivý odpor i hlučnost. Tudíž poskytují poměrně nízkou spotřebu a v kabině je moc neuslyšíte.