Je vhodné kupovat nejlevnější pneumatiky?

Když přemýšlíme o nákupu nových pneumatik, může být lákavé sáhnout po těch nejlevnějších. Je opravdu vhodné šetřit na pneumatikách a jsou nejlevnější pneu dobrým řešením? V tomto článku se podíváme na výhody a nevýhody nákupu levných pneumatik a jak si vybrat ty správné pro vaše auto.

Je vhodné kupovat nejlevnější pneumatiky

Letní pneumatiky sice používáte kratší dobu oproti těm zimním, ale i přesto byste na nich neměli šetřit. Jejich úskalí nemusí být sice hned patrné na hladké a suché silnici. Nicméně jejich nevýhody se mohou projevit již při prvním deštivém dni. Levné letní pneumatiky nemusí být kvalitně navrženy pro správný odvod vody. To může vést k nebezpečnému jevu známému jako aquaplaning.

Jak vybrat pneumatiky

Při výběru pneumatik není nutné vždy kupovat ty nejdražší, protože ne vždy mohou být nejlepší. I dražší pneumatiky se mohou v testech propadnout, a naopak levnější se mohou umístit na předních pozicích. Je důležité dbát na kvalitu a sledovat nezávislé testy, které jsou prováděny každoročně například německými autokluby nebo časopisy. Užitečné jsou také recenze od ostatních uživatelů. Pokud však opravdu preferujete levnější pneumatiky, měli byste být velmi opatrní a zvážit, zda se jejich nákup opravdu vyplatí - pokud jezdíte krátké trasy, například jen do města do obchodu, zkuste spíš zvážit koupi kvalitních celoročních pneumatik.

Vyplatí se šetřit na pneumatikách

Nikdy byste neměli šetřit na tak důležitém faktoru jako jsou pneumatiky. Pokud si nejste jisti s výběrem, můžete se poradit se svými přáteli nebo příbuznými, nebo vyhledat na internetu nezávislé testy a recenze. Ty vám pomohou najít kvalitní pneumatiky za přijatelnou cenu.