Jak vybrat zimní pneumatiky

Výběr zimních pneumatik byste neměli podceňovat. Můžou vás zachránit před smykem na zledovatělém povrchu a poskytnou vám ty nejlepší možné jízdní vlastnosti. Na co byste se měli při výběru zaměřit?

Jak vybrat zimní pneumatiky

Jak poznat a vybrat zimní pneu

Před samotnou koupí byste si měli být jistí, že jsme vybrali opravdu zimní pneumatiky. Ty poznáte podle symbolu hory a sněhové vločky, který najdete na boku pláště. V současné době jsou takto označené pneumatiky jediné schválené.

Do roku 2024 ještě platí výjimka, která povoluje mít obuté zimní pneumatiky s písmeny M+S. Avšak pouze takové, které byly vyrobené před rokem 2018. To, že tyto pneumatiky musí splňovat všechny zákonné podmínky, nemusíme připomínat.

Jak vybrat pneumatiky

V první řadě byste měli vybrat takové pneumatiky, které svými rozměry odpovídají údajům uvedeným ve velkém technickém průkazu. Jiné byste neměli na váš vůz obout.

Na zimních pneumatikách se nevyplatí šetřit. Kvalitní pneumatiky vám umožní využít naplno možnosti vašeho auta a zvládnout bezpečně i nečekané události nebo nepříznivé povětrnostní podmínky. Kvalitní pneumatiky se zároveň tak rychle neopotřebí. Vydrží vám tedy déle a ve výsledku mohou být i levnější. Chcete-li přesto ušetřit na pořizovacích nákladech, můžete využít naši dopravu zdarma. Tu dostanete automaticky ke všem modelům zimních pneu.

Jak vybrat prvotřídní zimní pneu na auto? Vlastnosti vybraných pneumatik si můžete ověřit například v nezávislých testech. Ty vám odhalí, jak je na tom konkrétní model ve skutečnosti, ne jen v textech připravených výrobcem.